lauantai 2. kesäkuuta 2012

Sitruunaiset cupcaket



Helppoa ja nopeaa vierasvaraa etsiessäni päädyin tähän reseptiin. Nämä cupcaket ovat nopeita tehdä ja helppoja muunnella - tällä kertaa mausteena oli sitruuna. Huolimatta tuplavuoista pääsivät hieman levähtämään, muffinsipellin kanssa ei olisi ollut tätä ongelmaa. Jenkkityylisen muhkeita muffinseja ei tällä ohjeella kuitenkaan saa aikaiseksi. Taikinasta tulee koosta riippuen noin 16-20 muffinsia.

Muffinsitaikina
2dl sokeria
2 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl maitoa
100g sulatettua voita
3rkl sitruunamehua
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna

Täyte
2dl vispikermaa
200g Valion Viola-sitruunanmakuista tuorejuustoa
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
tomusokeria
(hieman sitruunamehua)
4 palaa valkosuklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja jauhoseos vuorotellen munasokerivaahdon joukkoon. Lopuksi lisää sulatettu voi, sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori, sekoita hyvin. Jaa taikina paistonkestäviin muffinsivuokiin (parhaan tuloksen saat käyttämällä myös muffinsipeltiä). Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Täytettä varten vispaa kerma vaahdoksi, sekoita tuorejuustoon raastettu sitruunankuori (sekä sitruunamehu). Yhdistä tuorejuusto kermavaahtoon ja lisää tomusokeria niin, että makeus on kohdallaan. Lusikoi täytemassa pursotuspussiin ja koristele jäähtyneet muffinsit. Rouhi lopuksi hieman valkosuklaata pursotusten päälle.

2 kommenttia:

  1. Kivaa kun lähdit mukaan tähän koukuttavaan harrastukseen! :D
    Aurikoa leipomuksiisi toivotellen,
    Tanja Ahonlaidasta

    VastaaPoista