maanantai 4. kesäkuuta 2012

Äkkimakea raparperipaistos


Kesän ensimmäiset raparperit päätyivät meillä paistokseen piristämään harmaata ja sateista päivää. Ohjeen nappasin Glorian ruoka & viini-lehden numerosta 4/2012. Lehdessä oli toinenkin houkutteleva raparperiresepti, mutta siihen ei löytynyt aineksia kotoa valmiina ja niinpä siitä lisää tuonnempana :)

Raparperit olivat fariinisokerin ansiosta kivan karamellisoituneita ja paistos muutenkin todella hyvää. Suuresta sokerimäärästä johtuen kuitenkin todella makeaa. Omaan makuuni ovat enemmän leivonnaiset, joissa raparperin kirpeys pääsee oikeuksiinsa ja sitä voi tasata sokerin sijasta vaikka vaniljavaahdolla tai jäätelöllä. Joten mikäli kovin makea ei ole mieleen, suosittelen vähentämään sokerin määrää. Lapsille ja pieninä annoksina tämä kyllä uppoaa näinkin erinomaisen hyvin :) 

Reseptin mukaan tästä saa 6-8 annosta, kuudelle tulee kyllä melko jättimäiset annokset :) Vaikka ohjeessa ei mitään raparperien kuorimisesta mainittukaan, itse kuitenkin kuorin ne kevyesti. Samoin ohjeesta poiketen vuokana on 26x26cm gratiinivuoka.

Vuoan pohjalle
500g raparperia
1,5dl fariinisokeria

Taikina
200g voita
3dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1,5dl fariinisokeria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele raparperit ja leikkaa ne 1,5cm kokoisiksi paloiksi. Sekoita palat sokerin kanssa. Kaada uunivuokaan (Ø 24cm). Paista noin 15 minuuttia tai kunnes raparperit ovat hieman pehmenneitä.

Nypi voi, jauhot ja sokerit kulhossa sekaisin. Levitä seos raparpereille. Jatka paistamista noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja ruskeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti