torstai 14. kesäkuuta 2012

Raspberry curd

Keittelin tänään annoksen raspberry curdia jääkaappiin seuraavaa macaronkokeilua odottamaan. Macaronien lisäksi tätä kannattaa kokeilla suklaakakun välissä tuoreiden vadelmien kanssa tai paahtoleivällä. Toimii todella hyvin myös paahdetun ruispalan päällä, vaikka erikoiselta kuulostaakin ;) Ohjeesta tulee nelisen desiä curdia.

1dl vadelmasosetta (n. 150g tuoreita vadelmia)
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1 pienen sitruunan raastettu kuori
125g pehmeää voita
4 kananmunaa

Soseuta vadelmat ja painele ne siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään ja sose on tasaista. Pese sitruuna kunnolla ja raasta kuoren keltainen osa pienellä terällä metallikulhoon. Sekoita sitruunankuoriin sokeri, vaniljasokeri, vadelmasose sekä kuutioitu pehmeä voi. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja sekoita muihin aineisiin. Keittele seosta vesihauteessa koko ajan vispilällä sekoitellen noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee (curd on kuumana melko löysää ja jähmettyy vasta jäähtyessään). Älä anna kiehua! Jäähdytä ja halutessasi siivilöi valmis curd, jaa puhtaisiin lasitölkkeihin ja siirrä jäähtyneet purkit jääkaappiin. Curd säilyy jääkaapissa noin 2-3 viikkoa.

Mikäli käytät ulkomaalaisia pakastevadelmia, muistathan kuumentaa niitä ensin pari minuuttia 90 asteessa! Tuoreista marjoista tehtynä tämä on vieläkin parempaa, mutta meillä itsekerätyt pakkasvarat on syöty jo talvella ja vadelmien kypsymiseenkin on vielä aikaa :)

2 kommenttia:

  1. Tätä voisi itsekin kokeilla tehdä, jääkaapissa ja pakastimessa on anopin tuomia puutarhavadelmia :) Vadelmahilloa on jo muutama purkki tehtynä ja tähän voisi käyttää vaikka kääretortun väliin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, tämä oli todella hyvää! Maistui myös täytekakun välissä mariannemoussen kaverina :)

      Poista