tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kesän ensimmäinen mansikkakakku



Mansikkakakku kuuluu ehdottomasti kesään! Tämä kakku lähti syötäväksi miehen työpaikalle. Kuvasta poiketen tein vielä pikaisesti kakun pinnalle kiilteen hyytelösokerista, sillä mansikat olivatkin yllättävän kirpeitä ja pieni lisämakeus tuntui olevan paikallaan. Kakun leikkasin kolmeen osaan ja välissä oli pakastemansikkasoseesta tehty mousse (Pullahiiren reseptillä). Moussessa olisi saanut olla mansikkaa hieman enemmän, mutta pakkasesta ei löytynyt enempää :)

Pohja
4 munaa
sokeria 70% munien painosta
vehnäjauhoja 70% munien painosta
(Yksinkertaisena laskutoimituksena munien paino x 0,7 = sokerin ja jauhojen määrä)

Voitele ja jauhota 22cm vuoka, lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi, siivilöi jauhot varovasti käsin sekoittaen joukkoon. Kaada taikina tasaisesti vuokaan, varo kaapimasta reunojen jauhopaakkuja mukaan. Paista noin 35 minuuttia.

Täyte
4dl vispikermaa
200g mansikkasosetta
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
2-3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Kostutukseen
Pirkka Lemon & Lime - limua

Koristeluun
vispikermaa
tuoreita mansikoita

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin viisi minuuttia. Vispaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi myös vaniljasokerilla. Lämmitä vesi kiehuvaksi ja liota liivate joukkoon. Sekoita liivateseos marjasoseeseen ja viimeiseksi marjasose kunnolla kermavaahdon joukkoon. Tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa sokeria.

Täytä kakku irtopohjavuokaan ja anna vetäytyä jääkaapissa parin tunnin ajan. Koristelut tässä kakussa olivat yksinkertaiset. Reunoille ja päälle levitin raapalla tasaiset kerrokset kermavaahtoa ja päälle ladottuna puolitetut mansikat keskeltä aloittaen. Koristepursotukset ovat niin ikään kermaa.

Kakku oli mielestäni ihan onnistunut, tosin reunoilta kuultaa pohja hieman läpi eli enemmän kermavaahtoa olisi voinut käyttää :)

2 kommenttia:

  1. Kaunis mansikkakakku! Oli kiva lukea sun kakkuharrastuksen aloituksesta :) Olen itse myös aloittanut kakkuilin, lähinnä sokerimassa-ja marsipaanikoristeiden väkräämisen muutama kuukausi takaperin. Koko ajan oppii uutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Miulla nuo sokeri- ja marsipaanikoristeet on vähän vielä vaiheessa, hirvittää liikaa :D Mutta eiköhän tästä ajan kanssa!

      Poista