1dl vadelmasosetta (n. 150g tuoreita vadelmia)
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1 pienen sitruunan raastettu kuori
125g pehmeää voita
4 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
1 pienen sitruunan raastettu kuori
125g pehmeää voita
4 kananmunaa
Soseuta vadelmat ja painele ne siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään ja sose on tasaista. Pese sitruuna kunnolla ja raasta kuoren keltainen osa pienellä terällä metallikulhoon. Sekoita sitruunankuoriin sokeri, vaniljasokeri, vadelmasose sekä kuutioitu pehmeä voi. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja sekoita muihin aineisiin. Keittele seosta vesihauteessa koko ajan vispilällä sekoitellen noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee (curd on kuumana melko löysää ja jähmettyy vasta jäähtyessään). Älä anna kiehua! Jäähdytä ja halutessasi siivilöi valmis curd, jaa puhtaisiin lasitölkkeihin ja siirrä jäähtyneet purkit jääkaappiin. Curd säilyy jääkaapissa noin 2-3 viikkoa.
Mikäli käytät ulkomaalaisia pakastevadelmia, muistathan kuumentaa niitä ensin pari minuuttia 90 asteessa! Tuoreista marjoista tehtynä tämä on vieläkin parempaa, mutta meillä itsekerätyt pakkasvarat on syöty jo talvella ja vadelmien kypsymiseenkin on vielä aikaa :)
Tätä voisi itsekin kokeilla tehdä, jääkaapissa ja pakastimessa on anopin tuomia puutarhavadelmia :) Vadelmahilloa on jo muutama purkki tehtynä ja tähän voisi käyttää vaikka kääretortun väliin. :)
VastaaPoistaSuosittelen, tämä oli todella hyvää! Maistui myös täytekakun välissä mariannemoussen kaverina :)
Poista