maanantai 2. heinäkuuta 2012

Jääkaapintyhjennystä


Lupauduin leipomaan tarjottavat veljeni parin viikon päästä oleviin juhliin ja siihen liittyen oli pakko aloittaa tyhjennysoperaatio jääkaapin ja pakastimen suhteen. Ruokalistalla oli siis tänään nopeasti improvisoitua  mozzarellakanaa höyrytettyjen vihannesten kera. Kaukana gourmetruoasta ja hyvin yksinkertaista, mutta helppoa, nopeaa ja hyvää :)

Mozzarellakana
paketti kanan rintafileitä
rasia kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
mozzarellajuustoa (raastetta)
mustapippuria
suolaa

Leikkaa kana pieniksi tasakokoisiksi suikaleiksi, paista pannulla tilkassa öljyä kypsäksi. Kuutioi kirsikkatomaatit ja revi basilika silpuksi. Lisää pannuun, mausta suolalla ja pippurilla ja kääntele hetken aikaa.  Ripottele mozzarellaraasteet päälle ja sekoittele sen aikaa, että juusto sulaa.


Illalla tuli käytettyä juustonloput pekonin ja sipulin kera quichelettejen täytteeksi. Juustoa oli reilusti ja enempää en viitsinyt quichelettejä uunissa kärventää, joten jäivät hieman kalpeiksi. Nämä siis jotakuinkin samalla reseptillä kuin tässä postauksessa. Täytteenä silputtu punasipuli, noin 125g pekonia ja mozzarellajuustoa sekä päällä muna-kermaseos (1 iso kananmuna, 1dl ruokakermaa, mustapippuria).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti